Wednesday 15 June 2011

Ont.

Handikappande skoskav; jag kan inte utföra minsta syssla som kräver skor, så jag trippar omkring barfota här hemma. 


Sommarkursen har dragit igång. 22 nya ansikten med tillhörande namn att memorera och kanske lära känna några av dem lite närmare. Det tog mig ungefär två minuter efter uppropet i måndags att skriva av dem allihopa som idioter... sen hade jag ett allvarligt, inre samtal med mig själv om det där med att döma folk. Min styggaste egenskap och något jag måste vara ständigt medveten om så jag inte sitter där och... ja, hatar. Tankar av det slaget genererar bara en massa skit. Skittankar och skitkänslor, inget jag vill befatta mig med.


Hur som haver. Efter seminarie nummer två idag verkar kursen vara... pjta, som utlovat, en skrivkurs; nyttig och nödvändig. Mina klasskamrater likaså. Jag har hamnat i en bra grupp; Hanin ("Som "Kanin" fast med H!") och Camilla. Jag misstänker att de är yngre än jag men man vet aldrig. Vi utbytte snabbt nummer och mailadresser och bestämde att ses imorgon för grupparbete. De verkar ambitiösa och driftiga båda två, precis min smak.
I biblioteket på Södertörn jobbar Therese, Julias typ bästa vän. Jag stack in huvudet för att säga hej och hon var söt och gav mig en guidad tur runt lokalen. Bibliotek och dess atmosfär är viktigt att det känns rätt, och det tror jag det gör. Jag kommer med största sannolikhet att trivas på Södertörn. Nu återstår bara att komma in i alla andra rutiner med skrivande, läsande, socialiserande, träning, utforskande av Stockholm. Mitt nya liv alltså. 

1 comment:

  1. När jag började plugga i Eskilstuna gjorde jag likadant. Tyckte att de flesta inte dög som vänner, mest för att rättfärdiga mitt osociala beteende. Men det var mest så att jag inte vågade ta kontakt. Fjantig jag var va!
    Kram på dig!

    ReplyDelete