Thursday 30 December 2010

Marie Antoinette av Sofia Coppola

Två timmar film kändes till en början som ett stort åtagande men ÅH säger jag bara! Åh vad vackert, drömskt, vulgärt, påkostat, inspirerade och finstämt. Rent frosseri i färg och form och skönhet. Och soundtracket! Bästa scenen när de går på maskeradbal och dansar omkring till Siouxie and The Banshees! Älskar Coppola, älskar allt hon gör, mer av Coppola, mer mer!













Såntdär hår vill ja ha förresten, som det röda. Fint fint fint.

Kål.

Jag blev förkyld i torsdags, förra veckan. Tappade rösten och sådär, hostade lite, sov dåligt. I tisdags kände jag mig frisk och drog igång med livet i hundraåttio. Dumt. Nu är jag sjuk igen, vilket för någon som aldrig är sjuk är ungefär likvärdigt med att hugga av en arm eller ett ben. Jag känner mig totalt lämnad åt mitt öde och har mycket svårt att inse faktum att det enda min kropp orkar med är sitta still och kolla på film. Påtvingad vila och "chill", med andra ord. Jag HATAR att chilla. JAG VILL GÖRA SAKER HELA TIDEN JÄÄÄMT!!!


Hursomhelst.


Igår kväll fick jag nog och travade iväg till affären för att handla, feber till trots. Hostig och jävlig stapplade jag omkring i grönsaksavdelningen då plötsligt uppenbarade sig "BRYSSELKÅL I NÄT 5:-" och jag tänkte "HALLELUJA DET VAR VÄRT MÖDAN ATT SLÄPA SIG HIT".


Jag älskar nämligen kål. Över allt annat, all slags kål. Brysselkålen är den sällsyntaste, ofta dyraste sorten och kanske den jag gillar mest av dem alla. Åh lycka! 
Min upptäckt av kål som förträfflig föda skedde i Japan, där all mat är svindyr förutom just kål som odlas överallt och smakar gudomligt. Så av ekonomiska skäl levde jag på vitkål i ett års tid. Stekt, kokt, grillad men oftast rå. Rå med salt, peppar och sesamolja. Gudomligt. Utsökt. Fantastiskt substitut till alla slags kolhydratrik föda.
I min kyl bor det alltid minst två sorters kål. När jag inte tänker mig för går jag ibland och småäter avrivna kålblad och vips så har ett helt huvud gått åt. 
Idag har jag kokat brysselkålen, delat den i halvor och stekt i smör, vitlök, salt och peppar. Jag fick lov att hejda mig NEJ DU KAN INTE ÄTA UPP ETT HALV KILO BRYSSELKÅL PÅ EN GÅNG DET ÄR FEL FEL FEL SESÅ STOPPA IN I KYLEN OCH SPARA TILL SEN!!!!!!
Fast jag vill ju äta upp alltihopa, förstås.



Wednesday 29 December 2010

Att plöja bok är det bästa jag vet.

Avslutade precis den här lilla guldklimpen som jag fick specialbeställa på biblioteket och sen gått och väntat på i veckor. Den har några år på nacken, men gav mycket intressant läsning angående uppkomsten bakom dagens skeva kostråd som tar sin form i tallriksmodellen. Inte helt förvånande står politiska och ekonomiska intressen bakom stor del av socialstyrelsens rekommendationer. Konspiratorikern i mig jublar och tänker "det har jag sagt hela tiden!".
Tallriksmodellen har fått ta mycket skit på sista tiden och det med rätta.
Man blir inte fet av fett, man blir fet av socker. Fet och framför allt dum.


Årets nyårslöfte lyder som följande:
Sluta vara dumsnål.
Spendera en massa tid och energi på min familj och vänner.
Läsa minst hundra böcker (eller ja typ kanske någonstans där).
Bli långhårig.
^___^


Och nu över till någonting helt annat.

Tuesday 28 December 2010

Och nu lite framtidssnack.

Hösten 2011 för med sig:


Utbildning
Flytt


NORRLAND HERE I COME!!!


Nyårslöftet blir alltså någonting i stil med "förbereda mig mentalt för Norrlandsflytt". I Norrland är det kallt, mörkt och snöigt. Måttligt inbjudande. Fast, det är Värmland också och med tanke på att jag bär på Norrländska gener borde jag palla klimatet. Med lite D-vitamintillskott så. 

Fabulöst.

Utan ingående detaljer om vad som åts och vilka julklappar som delades ut kan jag härmed sammanfatta: asbra jul i år.
Tomten kom och tydligen har jag varit snäll i år då jag fick ett rosa armbandsur i julklapp. Fett nöjd.


Bäst var ändå att få vara hemma. Hemma med familj och vänner och inte behöva oroa sig det minsta för sena tåg eller transporter från a till b. Jag har varvar julstök och tokförkylning med bokläsande och matlagning, allt i en salig röra och det har varit perfekt. Jag skulle inte vilja ha det på något annat sätt.


Idag fyller Bosse år... grattis!


Mammas hemlagade julgodis i vanlig ordning, det ena perversare än det andra.


Tuesday 21 December 2010

Thursday 16 December 2010

Glad pälsmössa.

Idag genomgick jag en slags arbetsintervju. Skolan, närmare bestämt en gymnasiesärklass, där jag vikarierat de senaste veckorna, vill ha mig även nästa termin. De tycker om mig, tycker jag gör ett bra jobb, att jag har en positiv inverkan på eleverna. "Kom och jobba hos oss!", sa rektorn och jag tvekade inte en sekund. Självklart vill jag jobba hos er! 
Jag blir kvar i Kristinehamn till sommaren alltså, och det känns fantastiskt, precis så här vill jag ha det! Sen blir det universitet i höst och sen karriär, bostadsrätt och 2,3 barn. HAH, DÄR LURADE JAG ER! ALDRIG NÅGRA JÄVLA UNGAR!!!! ...men jag har ingenting emot att ta hand om och uppfostra andras kids :)





Wednesday 15 December 2010

Klart.

Komvux, check!


AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARGH!!!! JAG ÄR KLAR!!!!!



Årets låt: Vill svara Sleigh Bells - Crown on the ground men det lutar nog mer åt Lady Gaga - Bad romance, för att vara helt ärlig...
Årets film: Hmm kanske Welcome to the quite room (Girl, Interrupted på japanska, typ), den är från 2007 dock men jag såg den första gången i år, så!
Årets läsning: Jorden de ärvde, kommentar överflödig.
Årets outfit:


Årets album: Lady Gaga här också tror jag va.
Årets sämsta köp: Allt som såg gott ut i Japan men aldrig, aldrig var det.
Årets bästa köp: Rosa converse
Årets mest minnesvärda kväll: Min födelsedagsfest hemma i Ueda, resturangbesök i Nagano eller kanske de nattliga bilturerna med honom. Alternativt klubbnatten i Tokyo med Cristina. Åh Japan!



Årets mest minnesvärda dag: Samma som ovanstående.
Årets sms (inkorg): "I saw you today :)"
Årets sms (skickat): "I want to see you"
Årets tre bästa resor: Korea x 2, London på hemvägen från Japan




Årets nya bekantskaper: C och G, utan tvekan.



Årets insikt: Människor är fantastiska.
Årets besvikelse: Kärleken som aldrig riktigt hände.



Årets lärdom: Människor är fantastiska.



Friday 10 December 2010

Antagningsbesked.

Antingen åker jag upp till Gävle om en månad och påbörjar treårig utbildning till Hälsopedagog, en garanterad asrolig utbildning men med något luddig framtid.
Eller så stannar jag hemma i Kristinehamn, jobbar som lärarvikarie, pluggar japanska på distans och funderar liiite till på vad jag verkligen vill göra när jag blir stor. Dietistdrömmen må vara svåruppnådd men den är inte övergedd för det. Jag ger inte upp.


WHAT TO DOOO!?!?

Wednesday 8 December 2010

NEDRÄKNING!!!!

INLÄMNAT OCH GODKÄNT SEN SKOLSTART DEN TIONDE OKTOBER:
Naturkunskap B:
1 prov 
150 instuderingsfrågor
2 inlämningsuppgifter
6 hemlaborationer
Muntligt föredrag


Matematik B:
3 prov
1 inlämningsuppgift


KVAR ATT GÖRA INNAN BETYGSSÄTTNING NÄSTA VECKA:
Naturkunskap B:
1 prov


Matematik B:
Nationellt prov


SNART KLAR OMGOMGOMG!!!

Wednesday 1 December 2010

Jävla studiedag.

"Åh vad skönt!", tänkte jag när jag fick info om att idag onsdag är studiedag. Inget jobb alltså, barnen är lediga från skolan. I vanlig ordning gick jag upp tidigt, fick en massa, massa gjort både innan och efter lunch; plugg, städ, plock, träffa vänner, låna nya böcker på biblan etcetera etcetera. Ändå känns det som att den här dagen varit helt meningslös. Som att den inte fyllt sitt syfte på något vis. Hur kommer det sig då? Jo, JAG SAKNAR MINA BARN!! Jag vill bara att det ska bli imorgon så jag får träffa mina älskade, älskade elever ÅÅÅÅH JAG TYCKER OM DEM SÅ HIMLA MYCKEEEET!!